Hakuohjeita – Musiikkiteatteri


Musiikkiopisto Juvenalian musiikkiteatteriopetukseen haetaan uusia innostuneita oppilaita. Oletko sinä yksi heistä?

Musiikkiteatteriopetuksen kulmakivi on musiikkiteatteriensemble, jossa oppilas pääsee kehittämään taitojaan musiikkiteatterin kolmella eri osa-alueella; laulun, näyttelijäntyön ja tanssin parissa. Ensembleopetus on isoksi osaksi produktiokeskeistä ja musiikkiteatterin oppilailla on useampi esiintyminen vuodessa. Musiikkiteatteria pääaineenaan opiskelevalta edellytetään hyviä ryhmässä toimimisen taitoja sekä sitoutumista ensembleharjoituksiin.

Lapset ja nuoret (10-15-vuotiaat)

Harjoitukset ovat torstaisin lapsilla klo 17-18.30 ja nuorilla klo 18.30-20 Leppävaarassa.
Lisäksi lapsilla on pareittain järjestettävät ja nuorilla omat viikottaiset teatterilaulutunnit (30 min). Opintoihin kuuluu musiikin hahmotusaineiden opintoja.

Hakeminen

Kukin pääsykokeeseen ilmoittautunut lähettää itsestään videon, jossa laulaa suomeksi valitsemansa kappaleen. Kappale voi mielellään olla musiikkiteatteriohjelmistoa, mutta yhtä hyvin käy mikä tahansa muu laulu. Videolla tulee myös lyhyesti kertoa oma nimi, ikä ja muut harrastukset sekä miksi haluaisi päästä opiskelemaan musiikkiteatteria. Halutessaan voi myös tanssahtaa tms. pienen pätkän.

Videolinkki tulee liittää ilmoittautumislomakkeen yhteyteen. Lisäksi hakijoille järjestetään haastattelu etäyhteyden kautta 26.5 ja 27.5.

Yli 16-vuotiaat

Ensembleillat ovat maanantaisin Leppävaarassa 17.00-19.30 ja keskiviikkoisin Karakalliossa klo 17.30-20.00. Linjan opettajat ovat musiikkiteatterin moniosaajia. Ensemblen lisäksi jokaisella oppilaalla on oma 45/60min teatterilaulutunti viikossa sekä musiikin hahmotusaineiden opintoja.

Hakeminen

Lukuvuonna 21-22 Musiikkiteatteri valmistaa kokoillan musikaali Legally Blonde. Pääsykokeet toimivat myös koe-esiintymisenä rooleja varten. Pääsykokeita varten tyttöhakijoiden tulee esittää kappale So much better tai Irland ja poikien Chip on my Shoulder tai Blood in the Water. Kaikista löytyy hyvät karaoketaustat youtubesta ja nuotit löytää kirjastosta tai netistä ostamalla. Musikaalin ohjaa Elina Aalto, koreografina toimii Sonja Sorvola, Kapellimestarina toimii Maritta Manner ja lauluvalmentajana Laura Virtala.

Kukin pääsykokeeseen ilmoittautunut lähettää itsestään videon, jossa laulaa pyydetyn kappaleen. Videolinkki tulee liittää ilmoittautumislomakkeen yhteyteen.
Lisäksi jokainen hakija saa oman haastatteluajan. Haastattelu ja mahdolliset lisätehtävät suoritetaan etäyhteyden kautta 11.5. ja 12.5.

Huomioithan että, valitut oppilaat voivat opiskella vain yhdessä musiikkioppilaitoksessa kerrallaan, ja että hakuaika musiikkiteatteriin yli 16 vuotiaiden osalta on myös muuta hakuaikaa lyhyempi päättyen jo 4.5.

Ohjeita videon tekoon:
Kaikki videoilla laulettavat kappaleet voi laulaa joko ilman säestystä tai esim. pianosäestyksen tai karaokevideon kanssa. Videossa tulisi näkyä hakija kokonaan päästä varpaisiin.
Voit ladata videon esim. Youtubeen tai Google Driveen ja liittää linkin videoon tähän tekstikenttään. Varmistathan, että linkki toimii ja että video on katsottavissa 31.5.2021 asti. Videon katsoo vain musiikkiteatterin oppilasvalintalautakunta.
Videon ei tarvitse olla julkinen, mutta se pitää olla katseltavissa linkin kautta. (Youtube=Piilotettu/unlisted, Drive=”Kuka tahansa, jolla on linkki, voi tarkastella”)

Lisäohjeistusta löydät myös hakulomakkeesta.

takaisin Hae oppilaaksi -sivulle