Valinnaiset opinnot


Juvenaliassa on monia mahdollisuuksia syventää opintojaan valinnaisilla kursseilla oman mielenkiinnon mukaisesti. Alla lukuvuoden 2024–2025 valinnnaiset aineet. Tarkemmat tiedot  kursseista löydät Eepoksen ilmoittautumislomakkeelta.

Elokuva- ja pelimusiikkikurssi

Lukuvuoden mittainen peli- ja elokuvamusiikin kurssi järjestetään intensiivikurssina loppukeväästä 2025, ja se on tarkoitettu ensisijaisesti syventävien opintojen opiskelijoille.
Opettaja Iiris Kaasinen.
Lisätiedot iiris.kaasinen@juvenalia.fi

Kansanmusiikkiyhtye

Kansanmusiikkibändissä soitetaan yhdessä monenlaisten soittimien kanssa ja osallistutaan kappaleiden sovittamiseen. Yhtyeessä soitetaan paljon korvakuulolta, mutta myös nuotteja käytetään ja improvisoidaan.
Opettaja Inka Eerola
Lisätiedot inka.eerola@juvenalia.fi

Sävellyskurssi

Sävellyskurssin keskiössä on oppilaan omien sävellysten ja/tai sovitusten kirjoittaminen luonnoksista valmiiksi kappaleiksi. Lisäksi harjoitellaan erilaisia tapoja keksiä ja luonnostella omaa musiikkia sekä kehitetään luovaa ajattelua kokonaisvaltaisesti. Kurssi kestää koko lukuvuoden 2024-25.
Opettaja Tuomas Kettunen
Lisätiedot tuomas.kettunen@juvenalia.fi

Valmennus- ja lapsikuoro, Nuorten lauluensemble

Valmennuskuoro on 7–9-vuotiaille, lapsikuoro 10–12-vuotiaille. Nuorten lauluensemble 13–15-vuotiaille. Kuorot toimivat Sellossa torstai-iltaisin.
Kuoronjohtaja Sini Kaukoranta
Lisätiedot sini.kaukoranta@juvenalia.fi

Musiikkiteknologia

Valittavina koko vuoden kestävä musiikkiteknologiakurssi, koodaus 1-3, musiikinteko 1-3, notaatio 1-3, oma projekti 1-3 tai video 1-2. Opetus toteutetaan erillisinä työpajoina, jotka ovat Sellossa.
Lue tarkemmat lisätiedot kursseista Musiikkiteknologiasivuilta.
Myös muut kuin Juvenalian opiskelijat voivat osallistua (hinta 120 € lukukaudelta, lyhytkurssit 50 € 1-2 kurssipäivää, ilmoittautuminen suoraan opettajalle)
Opettajana Matti Sunell, matti.sunell@juvenalia.fi

Juvenalia-kuoro

Juvenalian kamarikuorossa kehittyvät solfataidot ja pääsee laulamaan ihanaa musiikkia kivassa ja taitavassa joukossa.
Lue lisää kuorosta yhteismusisointi-sivulta.
Kuoronjohtaja Júlia Heéger
Lisätiedot julia.heeger@juvenalia.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu valinnaisiin opintohin osoitteessa juvenalia.eepos.fi, (ellei toisin mainittu)

Ilmoittaudu Eepoksen kautta