Hakuohjeet – Musiikkiteatteri


Oppilasvalinnan valintatestit järjestetään 21.–22.5.2024 Sellon toimipisteessä (os. Soittoniekanaukio 1 B, Espoo Leppävaara). Oppilasvalintaan ilmoittaudutaan 18.4.-13.5. Eepoksen kautta.

Musiikkiopisto Juvenalian musiikkiteatteriopetukseen haetaan uusia innostuneita oppilaita. Oletko sinä yksi heistä?

Musiikkiteatteriopetuksen kulmakivi on musiikkiteatteriensemble, jossa oppilas pääsee kehittämään taitojaan musiikkiteatterin kolmella eri osa-alueella; laulun, näyttelijäntyön ja tanssin parissa. Ensembleopetus on isoksi osaksi produktiokeskeistä ja musiikkiteatterin oppilailla on useampi esiintyminen vuodessa. Musiikkiteatteria opiskelevalta edellytetään hyviä ryhmässä toimimisen taitoja sekä sitoutumista ensembleharjoituksiin.

Liekki-ryhmän ensemble on torstaisin klo 16.00-17.30 Karakalliossa.
Hehku-ryhmän ensemble on torstaisin klo 17.30-19.00 Karakalliossa.
Loiste-ryhmän ensembletunnit ovat maanantaisin klo 17-19.30 Leppävaarassa ja keskiviikkoisin 17.00 – 19.30 Karakalliossa.

Lisäksi musiikkiteatterilaisilla on viikottaiset musiikkiteatterilaulutunnit (Liekki ja Hehku ryhmillä 30 min, Loiste ryhmäläisillä 45/60 min) sekä muha-tunnit.

Lisätietoja musiikkiteatterista löydät täältä

HAKEMINEN

1. Mene osoitteeseen juvenalia.eepos.fi tai paina tällä sivulla olevaa hakulomakkeet painiketta. Valitse Musiikkiteatteri -lomake ikäsi mukaan (erilliset lomakkeet alle ja yli 16-vuotiaille).
2. Täytä lomakkeelle pyydetyt tiedot ja varaa testiaika.
3. Muista painaa seuraavalla sivulla tietojen tarkistamisen jälkeen LÄHETÄ-nappia. Ilmoittautuminen on vastaanotettu, kun sähköpostiisi tulee vahvistus hakemuksen lähettämisestä.

VALINTAKOE / Alle 16-vuotiaat (synt. 2009 tai jälkeen)

Valintakoe sisältää 3 osa-aluetta:

1. Oma laulu
Valmista oma vapaavalintainen laulu ja ota nuotti säestäjälle mukaan oikeassa sävellajissa
Laulu saisi olla mieluusti kappale jostain piirretystä tai musikaalista.
2. Ryhmätilanne
Opettajat vetävät teatterileikin/teatteri-improvisaation yhteisesti pienellä ryhmälle (hakijan ei tarvitse valmistautua tehtävään mitenkään)
3. Keskustelu
Keskustelutuokio opettajien kanssa, jossa kuullaan hakijan ajatuksia ja kiinnostuksesta musiikkiteatteriopintoja kohtaan. Huomioithan että, valitut oppilaat voivat opiskella vain yhdessä musiikkioppilaitoksessa kerrallaan.

VALINTAKOE / Yli 16-vuotiaat (synt. 2008 tai ennen)

Lukuvuonna 2024-2025 harjoitellaan ja esitetään Jason Robert Brownin musikaali Songs for a New World. Musikaalin ohjaa näyttelijäntyönopettaja Helena Rängman. Kevään valintakoe on samalla koe-esiintyminen musikaalin rooleihin. Ilmoittautumisen jälkeen saat paluuviestinä tarkempaa infoa siitä, miten sinun tulee valmistautua valintakokeita varten.

Valintakoe sisältää 3 osa-aluetta:

1. Laulu
Valitse yksi annetuista lauluista, ja harjoittele se ulkoa. Nuotit ja taustanauhat saat paluuviestinä ilmoittautumisen jälkeen.
2. Tanssi
Opettele tanssi videolta. Koe-esiintymisessä opettaja opettaa tanssia tuokion aluksi, mutta jotta pääset näyttämään osaamisesi, opettele askeleet hyvin jo etukäteen.
3. Keskustelu
Keskustelutuokio opettajien kanssa, jossa kuullaan hakijan ajatuksia ja kiinnostuksesta musiikkiteatteriopintoja kohtaan. Huomioithan että, valitut oppilaat voivat opiskella vain yhdessä musiikkioppilaitoksessa kerrallaan

takaisin Hae oppilaaksi -sivulle