Musiikkiteatteri


Juvenalia on Suomen ainoa taiteen perusopetusta tarjoava musiikkiopisto, jossa voi opiskella musiikkiteatteria laajan oppimäärän mukaan musikaalilaulu pääaineena.

Opetuksen kulmakivi on musiikkiteatteriensemble, jossa oppilas pääsee tutustumaan musiikkiteatterin kolmeen osa-alueeseen; lauluun, näyttelijäntyöhön ja tanssiin. Läpi opintojen osaamista syvennetään näiden kaikkien kolmen saralla. Linjalla opiskelu on innostavaa, hauskaa ja monipuolista. Haasteet kasvavat tasolta toiselle siirryttäessä niin, että syventävät opinnot tarjoavat valmiudet ammattiopintoihin.

Ensembleopetus on suurimmaksi osaksi produktiokeskeistä, eli valmisteilla on aina jokin konsertti tai esitys. Kaikilla oppilailla on useita esiintymisiä vuodessa. Joka toinen tai kolmas vuosi pyritään tekemään musikaali, jossa on mukana ainakin +16-vuotiaiden ryhmät, välillä myös nuoremmat. Musiikkiteatteriopinnot voi aloittaa jo 10-vuotiaana (4. lk).

Musiikkiteatteriopintoihin pyritään oppilasvalintojen kautta keväisin.

Musiikkiteatterin perusopinnot 1 lapsiryhmässä (10-12-vuotiaille) voivat opiskella Juvenaliassa ja muissa musiikkiopistoissa opiskelevat, valintakokeissa ryhmään hyväksytyt oppilaat.
Musiikkiteatterin perusopinnot 2 ryhmässä (13-15-vuotiaille) voi olla Juvenalialaiselle sivuaine tai pääaine.
Musiikkiteatterin perusopinnot 3 ja syventävät opinnot ryhmissä voivat olla pääaine tai toinen pääaine Juvenalian oppilaalle.

Syksyn haku – haetaan kahta miesnäyttelijää

Haimme keväällä 2022 esitettävään Legally Blonde-musikaaliin kahta yli 16 vuotiasta miesnäyttelijää. Haku on nyt päättynyt ja valinnat tehty – Katso lisätiedot hausta ajankohtaista-artikkelista.

 

Musiikkiteatterin opintopolku