Soitinpolku


Tunnetko fagotin, oboen, käyrätorven, saksofonin, harpun? Minkä kokoisia nokkahuiluja on olemassa ja millaisia soittimia eri soitinperheisiin kuuluu? Entä voiko pieni ekaluokkalainen aloittaa kontrabasson soiton?

Juvenalian perinteinen kaikille avoin soitinpolku korvataan keväällä 2021 Musiikkisirkus-konsertilla 3.5. (kts. alempi KULPS-osio), joka striimataan opiston youtube-kanavalle. Koronatilanteesta riippuen yleisön kanssa toteutettavassa konsertissa varataan yleisöpaikat pääasiallisesti koulujen KULPS-oppilasryhmille, huolehtien tehostetusti hygieniasta ja rajaten osallistujamäärä turvavälien toteuttamiseksi. Mikäli tilaa jää, voidaan konserttiin ottaa mahdollisesti myös muuta yleisöä.

Tutustu eri soittimiin soitinesittelysivulla:

Soittimet
Tiedustelut

Anne Lampela
anne.lampela@juvenalia.fi, 050 3272 082

KULPS-soitinpolku ja -striimimuskari


Perinteinen KULPS-soitinpolku toteutetaan keväällä 2021 konserttimuotoisena (Musiikkisirkus-konsertti). Lisäksi on mahdollista osallistua KULPS-striimimuskariin. Kummatkin KULPS-toiminnot on tarkoitettu eskarilaisille ja 1. luokkalaisille.

KULPS-MUSIIKKISIRKUS 3.5. klo 10.30 SELLOSALI

Tervetuloa musiikkisirkukseen!

Miten soi pasuuna? Voiko viulua soittaa yhdellä jalalla seisten? Ja mikä ihme on käyrätorvi? Tule tutustumaan meillä opetettaviin soittimiin.

Eskarilaisille ja ekaluokkalaisille suunnatussa juonellisessa KULPS-konsertissa esitellään akustisia soittimia. Sirkustirehtöörit johdattelevat yleisöä soitinten ominaispiirteisiin. Mihin puhalletaan ja milloin tarvitaan jousi? Vuorovaikutteisessa konsertissa ovat mukana myös kaverukset Hilla (Mari Kätkä)  ja 3D-virtuaalihahmo Iivari.
Kesto n. 45min.

Koronatilanteen salliessa konserttiin otetaan yleisöä, konsertti myös striimataan. Yleisön kanssa toteutettavassa konsertissa huolehditaan tehostetusti hygieniasta ja osallistujamääriä rajataan turvavälien toteuttamiseksi.

KULPS-STRIIMIMUSKARI

KULPS-striimimuskari lähetetään kevääseen asti 2 kertaa viikossa ammattitaitoisten ja kokeneiden varhaismusiikkikasvattajiemme johdolla (2 videota). Uusia ja aiempia striimimuskari-tallenteita pääsee katsomaan salasanalla suojatulla sivustolla luokan kanssa haluamanaan ajankohtana. Sisältö vaihtelee runsaasti – mm. muskarilauluja ja -leikkejä, satuhetkiä, soitinrakennusta. Tutustu – Striimimuskari 7.10.

Normaalitilanteessa livesoitinpolku järjestetään syksyisin ja keväisin Sellon toimipisteessä.

KULPS!-kulttuuripolku on Espoon peruskoulujen kulttuurikasvatuksen väline.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Anne Lampela
anne.lampela@juvenalia.fi, 050 3272 082