Tiedote 16.11.2020 – päivitetty 4.11.2021  Anne Lampela

Solistivieraana on laulaja Sandhja Kuivalainen, joka edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2016. Juhlakonsertissa kuullaan parhaita paloja JBB:n ohjelmistosta vuosien varrelta sekä monipuolinen kattaus Sandhjan sooloesityksiä Tuomisalon tekeminä big band -sovituksina.

Yhtyeen kolmas levy on ”Lullaby of Broadway”.

Juvenalia Big Bandilta ilmestyi vuosi sitten syksyllä 2020 jälleen uusi, yhtyeen kolmas levy ”Lullaby of Broadway”. Levyltä löytyy tuttuja sävelmiä kuten Singing in the Rain, Somewhere Over the Rainbow ja All That Jazz. Solisteina loistavat Juvenalian musiikkiteatterilinjan opiskelijat. Levyä voi ostaa Juvenalian toimistosta, JBB:n jäseniltä sekä Digelius Music:sta.

Juvenalia Big Band on Olli-Pekka Tuomisalon vuonna 2010 perustama kokoonpano. Sen soittajat koostuvat pääosin Musiikkiopisto Juvenalian entisistä ja nykyisistä oppilaista. Tällä hetkellä JBB:ssä on noin 17 soittajaa. Tuomisalo kuvailee bändin henkeä yhteisölliseksi.

”Nuorten soittajien on helppo tulla toimintaan mukaan, kun bändistä löytyy vahvoja sektiokavereita, jotka tukevat soitollaan uusia”, Tuomisalo kertoo.

”Tuntuu kuin olisin saanut harrastuksesta toisen perheen! Tämän bändin porukka on aivan mahtava.”

Monet jäävätkin soittamaan orkesteriin, vaikka musiikkiopisto-opinnot tulevat päätökseen. Näin on käynyt myös Martina Henrikssonille, joka on soittanut trumpettia JBB:ssä sen perustamisesta saakka. Hän asuu tällä hetkellä Turussa, mutta käy silti Espoossa soittamassa JBB:ssä.

”Tuntuu kuin olisin saanut harrastuksesta toisen perheen! Tämän bändin porukka on aivan mahtava”, Henriksson toteaa.

Juvenalia Big Band on julkaissut jo kolme levyä vuosina 2017, 2018 ja 2020. Yhtyeen solisteina ovat vierailleet mm. Sami Pitkämö ja Jukka Gustavson. JBB on keikkaillut myös ulkomailla, se teki laajan kiertueen Tšekin tasavallassa keväällä 2018. JBB konsertoi jälleen Jukka Gustavsonin kanssa marraskuussa 2022, kun reilu parin vuoden takainen Juvenalia Big Rock Band -konsertti saa uusintansa Sellosalissa.

Konsertti

ti 7.12.2021 klo 19.00 Sellosali – Liput 15/10 €, ennakkomyynti nettikaupassa

Kotisivut

JBB Facebook / Instagram / Olli-Pekka Tuomisalo

Videolinkkejä

JBB:n esittelyvideo ja buffi 2. levystä
Juvenalia Big Rock Band -kooste, sol. J. Gustavson