Tiedote 15.10.2022  Anne Lampela

Pari vuotta sitten suuren suosion saanut rock-konsertti saa uusinnan Espoon Sellosalissa 8. marraskuuta. Suurbändissä on mukana mm. legendaarinen Jukka Gustavson, Harri Fredrikson, Rami Eskelinen, Juha Verona, Juvenalia Big Band, Juvenalian rockjouset sekä muita muusikoita niin Juvenaliasta kuin ulkopuoleltakin.

Tässä Juvenalian marraskuun svengaavassa konsertissa kuullaan pop-rock klassikoita isolla orkesterilla vuosikymmenten takaa mm. Beatlesilta, Procol Harumilta, Ray Charlesilta, Stevie Wonderilta ja The Alan Parson projectilta.

Yhteistyötä ja synergiaa

Juvenalian viulunsoitonopettaja ja konsertin alullepanija Päivi Rechardt kertoo, että Juvenalia Big Rock Band -konsertin ajatus lähti liikkeelle yhteistyön ajatuksesta ja synergiasta.

”Miten hienoa olisikaan nuorten Juvenalialaisten klasarisoittajien saada isolla kattauksella soittaa yhdessä Jukka Gustavsonin ja muiden Suomen huippu rock-muusikoiden kanssa. Idea lähti heti toteutumaan hyvässä hengessä Jukan innostuessa ideasta. Hän oli aiemmin kuullut mm. Procol Harum -yhtyeen kappaleita Juvenalian jousilla maustettuina. Nyt uusittava konsertti syksyltä 2019 oli upea kokemus ja tunnelma täydessä salissa oli katossa. Kuulijoita oli neljässä sukupolvessa ja rockin ja soulin klassikot monille kuulijoille ennestään tuttuina läpäisivät upeasti viimeisimmät vuosikymmenet: The Beatles, Procol Harum, Alan Parsons Project, Stevie Wonder, Ray Charles.

Koronan jälkeen kattaus on pysynyt samana ja mukaan on liittynyt uusia nuoria soittajia ja laulajia. Jouset ja piano viritettyinä, puhaltimet kiillotettuina, äänet avattuina ja bändi asemissa olemme jälleen valmiina Jukka Gustavsonin johdolla tarjoamaan rockin ja soulin helmiä koko perheelle Sellosalin hienossa akustiikassa.”

Jukka Gustavson (s. 1951) on suomalaisen rytmimusiikin veteraani, joka soitti ja sävelsi itsensä kotimaisen progen historiaan jo Wigwamissa 70-luvun alussa. Rouheasta groovejazzista ja vahvasta urkujensoitosta tunnettu Gustavson on ehtinyt uransa aikana vaikuttaa useammassakin yhtyeessä sekä yhteydessä.

”Tässä konsertissa esitetään omaan historiaani liittyvää tärkeää ja keskeistä musiikkia, lempikappaleitani. Ja minulla on ollut iso ilo, innostus ja kunnia saada tulla soittamaan näitä juvenalialaisten nuorten ja opettajien kanssa”, kuvailee tuntemuksiaan puolestaan konsertin taiteellinen vastuunkantaja Jukka Gustavson. Päivi toteaa tähän kunnioituksen ja ilon energian olevan olleen vahvasti vastavuoroista.

Juvenalia Big Bandia johtaa Olli-Pekka Tuomisalo. Hän ja Jarmo Herkman ovat sovittaneet pääosan konsertin kappaleista. Juvenalian rockjousten harjoittamisesta vastaa Päivi Rechardt ja taustalauluryhmän, joka koostuu pääosin Juvenalian musiikkiteatterin laulajista, valmennuksesta vastaa Anne Lampela.

Konsertti

Juvenalia Big Rock Band ft. Jukka Gustavson
ti 8.11. klo 19.00 Sellosali
– Liput 16,50/11,50€, ennakkomyynti nettikaupassa juvenalia.mycashflow.fi
UUTUUS! Perhelippu (2 aikuista + 2-3 lasta) 45,00 €
– Opiston oppilaat saavat ilmaislipun ovelta

Kotisivut ja lisätietoja

Jukka Gustavson  JazzFinlandin sivut
Juvenalia Big Band  Facebook / Olli-Pekka Tuomisalo

Videolinkkejä

JBB:n esittelyvideo ja buffi 2. levystä
Juvenalia Big Rock Band -kooste (2019), sol. J. Gustavson